Головна Економіка і аграрна політика Уряд перерозподілив 100 млн. гривень на підтримку фермерських господарств

Уряд перерозподілив 100 млн. гривень на підтримку фермерських господарств

Кабінет міністрів у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству аграрної політики та продовольства на 2022 рік у загальному фонді державного бюджету, здійснив перерозподіл видатків державного бюджету на суму 102,2 млн. гривень між окремими бюджетними програмами. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука у Telegram.

Зокрема збільшено видатки розвитку за бюджетною програмою «Підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції» на суму 100 млн. гривень. Також  збільшено на 2,2 млн. гривень видатки споживання за бюджетною програмою «Організація і регулювання діяльності установ в системі агропромислового комплексу».

Внесено зміни до постанови КМУ від 16.08.2022 № 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції», якими продовжено до 30 листопада 2022 року граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру на отримання бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою.

Крім того, Міністерству економіки 45,6 млн. гривень з резервного фонду державного бюджету за бюджетною програмою «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу», з них 23,1 млн. – на надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, 22,5 млн. – на надання грантів на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.

Також на виконання ЗУ «Про ветеринарну медицину» Кабмін затвердив методику розрахунку плати за видачу ветеринарних документів. Вона містить умови, за яких здійснюється формування тарифів на послуги з оформлення та видачі на платній основі ветеринарних документів, що надаються Держпродспоживслужбою, органами та установами, що належать до сфери її управління, ліцензованими ветеринарними лікарями, уповноваженими на видачу таких документів.

І ще Кабмін вніс зміни до порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств. Уточнено дати подання заяв, цілі, на які надається грант, критерії отримувачів гранту, критерії перевірки заявників, процедури інформування про надання або відмову в наданні гранту отримувачу. Уточнено механізм процедури подання на перерахування коштів для надання грантів тощо.

Перегляди: 4