Головна Економіка і аграрна політика Уряд знову збирається ліквідувати окреме аграрне міністерство

Уряд знову збирається ліквідувати окреме аграрне міністерство

В Україні узгоджена чергова концепція побудови  Кабінету міністрів України. Зокрема планується масштабна реорганізація уряду зі скороченням міністерств і їх штатної чисельності.

Таке рішення погодили вчора Президент України Володимир Зеленський і керівництво Кабінету міністрів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Дзеркало тижня».

За інформацією видання,  замість нинішніх 20 міністерств планується залишити всього 14. Деякі з них залишаться, а деякі будуть об’єднані у складі нових структур. Так, Міністерство аграрної політики та продовольства разом з Міністерство економіки та Міністерством з питань стратегічних галузей економіки планується об’єднати і єдине Міністерство економічного розвитку.

Нагадаємо, у 2019 році на першому пленарному засіданні нинішнього складу парламенту 29 серпня депутати прийняли рішення про ліквідацію Міністерства аграрної політики та продовольства України та передача його повноважень до новоствореного Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Мінагрополітики було відновлене у своїй діяльності постановою Кабінету міністрів України № 1344 від 28 грудня 2020 року.

Перегляди: 7