Головна Логістика УЗ дозволила змінювати пункт вивантаження для отриманих через ProZorro зерновозів

УЗ дозволила змінювати пункт вивантаження для отриманих через ProZorro зерновозів

«Укрзалізниця» дозволила переорієнтувати вантаж на іншу станцію призначення, якщо початковий вантажоотримувач не може підтвердити його приймання. Це стосується власних зерновозів компанії, реалізованих через ProZorro.

Таку інформацію оприлюднив під час щотижневої наради із зерновиками заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Про проблему під час заходу розповів представник ТОВ «Ічнянський транспортний хаб» Денис Ярмоленко. Він зауважив, що компанія брала участь у кількох торгах на продаж права користування зерновозами УЗ. Але коли виграла лот, то з’ясувалося, що на цю дату порт фізично не може підтвердити заявку.

Валерій Ткачов навів таке розв’язання ситуації: «Якщо вантажоотримувач не погоджує приймання на якісь дати, можемо запропонувати варіант: переорієнтувати цей обсяг на інший термінал, тобто на іншу станцію призначення».

Представник УЗ також зауважив, що будуть змінювати формат аукціонів. «Запропонуємо 4-місячні. Можливо, змінимо лоти (зокрема, зменшимо їхню кількість на прохання вантажовідправників), варіюватимемо полігони навантаження. Можливо, запропонуємо універсальний лот без прив’язування до полігону. Але це ми зробимо вже у січні», — наголосив він.

Окрім того, представник УЗ спрогнозував, що стартова ставка у січні на зерновози зросте на 100 гривень проти теперішньої.

Перегляди: 1