Головна Новини Надзвичайна подія В Херсонській області зафіксували випадок африканської чуми свиней

В Херсонській області зафіксували випадок африканської чуми свиней

7 грудня під час проведення моніторингових обстежень місць можливого видалення трупів тварин, фахівцями Білозерської районної державної лікарні ветеринарної медицини в лісопосадці між с. Станіслав та с. Широка Балка Станіславської об’єднаної територіальної громади Херсонського (Білозерського) району Херсонської області виявлено 4 трупи свиней. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

На місце невідкладно прибула група швидкого реагування. Було відібрано біологічний матеріал та направлено для дослідження на АЧС до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, де було встановлено діагноз африканська чума свиней.

Наразі проведено спалювання та захоронення залишків трупів свиней в місці їх виявлення, місце спалення оброблено хлорним вапном. Продезінфіковано задіяний автотранспорт, засоби індивідуального захисту та одноразовий спецодяг знищено шляхом спалювання.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській обласній державній адміністрації встановлено карантин та визначено епізоотичним вогнищем територію між с. Станіслав та с. Широка Балка Станіславської ОТГ Херсонського (Білозерського) району Херсонської області.

Перегляди: 4