Головна Новини Ринок України В Україні можуть впровадити систему продуктових карток

В Україні можуть впровадити систему продуктових карток

В Офісі президента розглядають можливість впровадження в Україні системи «продуктових карток», аби допомогти вразливим та незахищеним верствам населення в умовах різкого  подорожчання продуктів харчування.

Про це заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на ВВС Україна.

За його словами, така програма додаткової допомоги може виникнути через можливість різкого зростання цін на продукти. Відповідно, Офіс президента займається опрацюванням «антикризових заходів».

«В офісі президента позиція більш ніж чітка: насамперед мають отримати підтримку найбільш уразливі та незахищені верстви населення. Як? Варіанти будуть розглядатися. Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і запровадження food stamps у системі «Дія» – так званих «продуктових чеків», як це практикується у США», – пояснив Устенко.

Серед «запасних» рішень також часткове зниження ПДВ на харчові продукти. Разом з тим наразі український уряд пішов іншим шляхом – домовився про постачання газу вітчизняного видобутку зі знижкою для тих підприємств харчової промисловості, в собівартості продукції яких він складає значну частку.  

Перегляди: 3