Головна Війна проти України Велика Британія виділить гроші на ремонт української залізниці

Велика Британія виділить гроші на ремонт української залізниці

Велика Британія виділить 10 млн. фунтів стерлінгів на ремонт української залізничної інфраструктури для експорту зерна та 1,5 млн. фунтів стерлінгів на розробку системи, яка визначає, чи було зерно, яке продається росією, незаконно вивезено з України.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, повідомляє «ПроАгро Груп». з посиланням на «Ліга.Новини».   

У британському уряді заявляють, що, крім блокування відправлення зерна з України через Чорне море, російські атаки порушують і залізничний експорт. Щоб запобігти цьому, Велика Британія надасть «Укрзалізниці» до 10 млн. фунтів стерлінгів у матеріалах та устаткуванні для ремонту залізничної інфраструктури та допомоги у вивезенні зерна із країни залізницею.

Також британський уряд зазначає, що «росія краде зерно з України, переправляє його контрабандою через кордон, щоб продати та поповнити військову скарбницю російського диктатора володимира путіна». Для розв’язання цієї проблеми Велика Британія виділить 1,5 млн. фунтів стерлінгів на розробку системи, яка визначає, чи було зерно, яке росія продає на світовому ринку, незаконно вивезено з України.

«Це дозволило б урядам країн світу впоратися з проблемою крадіжки зерна, стримати активність росії та гарантувати, що Україна отримуватиме доходи, яких вона так вкрай потребує», – зазначили в уряді Великої Британії.

Перегляди: 17