Головна Війна проти України Від початку війни пшеничний хліб подорожчав більш як на чверть

Від початку війни пшеничний хліб подорожчав більш як на чверть

Держпродспоживслужба від початку війни провела за скаргами споживачів понад 3 тисячі цінових спостережень за встановленням суб’єктами господарювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС, станом на 4 квітня у порівнянні з 23 лютого спостерігається суттєве підвищення цін майже на всі продовольчі товари, зокрема, на хліб пшеничний – на 28,5 %, хліб житньо-пшеничний –12,5 %, крупу гречану –25,5 %, макаронні вироби – 24,5 %, олію соняшникову – на 11,9 %, цибулю ріпчасту –27,2 % та ін. продукти харчування.

«Порушення були встановлені в кожному другому суб’єкті господарювання. За результатами проведеної роботи були знижені ціни до економічно обґрунтованого рівня, виставлені цінники на товари, відновлювалася робота терміналів, алкоголь знімався з реалізації», – зазначили в ДПСС.

В Держпродспоживслужбі наголосили на своїй головній вимозі – щоб на торговельному ринку України суб’єкти господарювання реалізували товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення за економічно обґрунтованою ціною.

Перегляди: 5