Головна Рослинництво Зернові Вперше за 12 років Україна експортувала жито до Туреччини

Вперше за 12 років Україна експортувала жито до Туреччини

Вперше за останні 12 років українське жито було експортовано до Туреччини — поставку здійснила компанія ALFA Smart Trading (трейдинговий напрям ALFA Smart Agro).

Про це повідомила прес-служба ALFA Smart Agro, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Agravery.

«Відповідно до угоди, до Туреччини було експортовано 10,3 тис. т зернової, що становить 26% всього жита, експортованого Україною у липні-вересні 2020/21 МР», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Україна не експортувала жито до Туреччини, починаючи з 2009 року. Водночас цей ринок є великим та цікавим внаслідок близького розташування.

«Обсяги виробництва жита в Україні є незрівнянно меншими, ніж, наприклад, пшениці та кукурудзи. Тому в останні роки жито зазвичай відвантажувалося до найближчих країн, зокрема, Польщі та Литви, вагонами, тобто невеликими партіями. Наша поставка до Туреччини — одна з перших для України поставок жита кораблем», — розповів керівник ALFA Smart Trading Андрій Риженко.

Він наголосив, що Туреччина — величезний ринок, який для України дуже перспективний.

«Якісно здійснивши першу поставку, ми заявили про себе на ринку Туреччини як надійний партнер і продемонстрували готовність експортувати жито великими обсягами. Найближчими днями ALFA Smart Trading готує до відправки до Туреччини ще один корабель із житом», — додав Риженко.

Крім того, ALFA Smart Trading постачає жито меншими партіями до Польщі, Литви та Латвії.

Перегляди: 2