Головна Війна проти України Врожай зернових і олійних культур очікується на рівні 67 млн. тонн

Врожай зернових і олійних культур очікується на рівні 67 млн. тонн

зерно насипом

Врожай зернових і олійних культур в Україні цього року очікується близько 67 млн. тонн. Про це сьогодні на брифінгу розповів перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, повідомляє «ПроАгро Груп».

За його словами, через війну це не той обсяг, який країна могла б зібрати, але він все одно в топ-5 кращих врожаїв за останні 30 років завдяки тому, що аграрії «спрацювали по-максимуму».

Висоцький уточнив, що з загального валового збору у 67 млн. тонн збір конкретно зернових культур очікується на рівні 50-52 млн. тонн, олійних – 15-17 млн. тонн.  При цьому жнива головної продовольчої культури – пшениці, як і всієї ранньої групи, практично завершився, її намолотили 19 млн. тонн при середній врожайності 40 ц/га.

«Враховуючи, що внутрішнє споживання пшениці становить 7,5-8 млн. тонн на рік, вже зараз на елеваторах, на складах її вдвічі більше нашого річної потреби, тому жодної загрози дефіциту немає», – підкреслив заступник міністра.

Щодо пізніх культур – кукурудзи, соняшника і сої – Висоцький зазначив, що їх збір лише розпочався, тож про результати говорити поки що зарано, однак вже зараз можна зазначити, що врожайність цих культур є гарною.

Перегляди: 3