Головна Новини Новини компаній Врожайність кукурудзи в ІМК перевищила 105 центнерів з гектара

Врожайність кукурудзи в ІМК перевищила 105 центнерів з гектара

Агрохолдинг ІМК завершив збирання кукурудзи. Зернову обмолочено з площі понад 68 тисяч гектарів, намолот склав 718 тисяч тонн, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

«Цьогорічні жнива пізніх зернових культур проходили в досить непростих умовах, адже вологий вересень змусив розпочати їх майже на два тижні пізніше запланованого терміну. Проте отриманим результатом ми надзвичайно задоволені, адже дотримання інтенсивної технології із застосуванням найсучасніших виробничих практик, постійне бажання експериментувати та вдосконалювати технологічну карту вчергове дали свої плоди і довели правильність обраного підходу», – розповів операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

Цього року середня врожайність кукурудзи в компанії становить 105,5 ц/га, що на 42% вище середньої врожайності кукурудзи в Україні (74,2 ц/га станом на 2 грудня за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України) та є другим кращим результатом за всю історію ІМК.

Втім, в холдингу відзначили наявні в країні проблеми з залізничною логістикою, що призвели до сповільнення відвантажень і завадили елеваторам приймати зерно з поля на повну потужність. А багатий урожай зерна, що значно перевищив планові показники, потребував своєчасної корекції практично всієї виробничої логістики.

Перегляди: 4