Головна Економіка і аграрна політика ЄС підтримає економічну трансформацію сільської місцевості в Україні

ЄС підтримає економічну трансформацію сільської місцевості в Україні

На саміті Східного партнерства (СхП) було офіційно представлено Економічний та інвестиційний план для країн СхП. Він передбачає залучення 2,3 млрд. євро як гранти, поєднання фінансових ресурсів та гарантій, що сумарно має потенціал залучити до 17 млрд. євро державних і приватних інвестицій. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію «Урядового порталу».

Економічний та інвестиційний план також містить набір флагманських ініціатив для кожної з країн-партнерів.

Так, однією з ініціатив для України є економічна трансформація сільської місцевості, бюджет якої становить 100 млн євро. Земельна реформа є однією з найважливіших реформ, яка зараз проводиться в Україні, підкріплюючі повний перехід до ліберальної економіки. ЄС зробить внесок у Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який надасть понад 10 000 малим фермерським господарствам швидкий доступ до доступних кредитів.

«Україна отримає найбільшу підтримку серед країн Східного партнерства у межах Економічного та інвестиційного плану. Флагманські ініціативи охоплюватимуть сфери спільних інтересів для України та ЄС, зокрема сприятимуть реалізації Європейського зеленого курсу, цифровій трансформації. Вагома частина фінансування буде спрямована на підтримку малого й середнього бізнесу, який суттєво постраждав під час пандемії», – розповіла віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Перегляди: 2