Головна Війна проти України З портів Одеси й Чорноморська вирушив перший караван суден з українським зерном

З портів Одеси й Чорноморська вирушив перший караван суден з українським зерном

Сьогодні зранку з портів «великої Одеси» вирушив перший караван суден з українським збіжжям.

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тис. тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

Зокрема, сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту «Чорноморськ».

«Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку», – написав Кубраков.  

За його словами, планується забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць. Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, метою є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Надходять заявки судновласників, які готові заходити в українські порти під завантаження, і перший такий захід очікується вже завтра.

«Наша ціль – 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», – заявив міністр.  

Він підкреслив, що чим швидше Україна зможе вивезти 20 млн. тонн торішнього врожаю та розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі.

Перегляди: 4