Головна Новини Ринок України Зростання цін на свиней живою вагою уповільнюється

Зростання цін на свиней живою вагою уповільнюється

Цього тижня приріст середньої ціни на ринку свиней забійних кондицій склав 0,7% проти 4% тижнем раніше. Уповільнення темпів приросту цін закупівлі зафіксували аналітики Асоціації «Свинарі України»,  повідомляє «ПроАгро Груп».

Середньозважена ціна на свиней забійних кондицій цього тижня зупинилася на рівні 57,9 грн./кг, що на 0,4 грн./кг чи 0,7% вище за позначку в середині місяця. Приріст цін закупівлі цього тижня переважно фіксували у Центрі та на Сході, де окремі виробники переглянули ціни на 0,5-2 грн./кг. Тож діапазон закупівельних цін в центральних областях підвищився до 58-61 грн./кг, а в східних товарні партії реалізували по 61-63 грн./кг. У західних регіонах ціни тяжіли до позначки 57 грн./кг.

«Серед причин, що спричинила посилений тиск на ціни закупівлі у західних областях, представники м’ясопереробної галузі зазначають послаблення реалізації та часткову переорієнтацію операторів на дешевшу імпортну сировину. Зниження торговельної активності та посилену конкуренцію серед постачальників охолодженої свинини відзначають і оператори інших регіонів», – зазначили в АСУ.

Попри це, однозначних прогнозів заготівельники не мають, оскільки донедавна потік імпорту мало впливав на цінову ситуацію. Пропозиція вітчизняної свинини залишається обмеженою, а передумов для відчутного її збільшення найближчим часом немає.

Перегляди: 4