Головна Новини Світові ринки Ірак зняв обмеження з України щодо експорту продукції птахівництва

Ірак зняв обмеження з України щодо експорту продукції птахівництва

Компетентний орган Іраку зняв обмеження з України стосовно грипу птиці. Про це йдеться в офіційному листі Головного державного інспектора Іраку, який надійшов на адресу Держпродспоживслужби, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на consumer.gov.ua.

Також Європейська Комісія прийняла рішення щодо внесення України до списку країн, щодо яких застосовуються принципи зонування під час реєстрації спалаху грипу птиці, яке набуло чинності 07 березня 2020 року. Таким чином Європейська Комісія скасувала обмеження на сертифікацію продукції птахівництва для експорту до країн-членів ЄС з усієї території України, а це означає, що з 07.03.2020 експорт курятини до країн ЄС відновлено.

Цьому рішенню передувала кропітка щоденна робота щодо вжиття заходів, передбачених інструкцією із профілактики грипу птиці та головне попередження про його виникнення та поширення, інтенсивні переговорні процеси і постійна комунікація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Держпродспоживслужби та Представництва України в ЄС з членами Європейської Комісії.

Перегляди: 0