Головна Рослинництво Зернові Китай налаштований посилити боротьбу за майбутній врожай

Китай налаштований посилити боротьбу за майбутній врожай

Китай у 2022 році стабілізує виробництво кукурудзи та розширить виробництво сої, щоб забезпечити продовольчу безпеку країни.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на агентство Reuters.

«Управління сільського господарства провінцій повинні присвятити всі зусилля виробництву зерна, з настроєм вести відчайдушну боротьбу, з надзвичайною силою», – наголосив міністр сільського господарства КНР Тан Реньцзянь в інтерв’ю  виданню People’s Daily.

Чиновник підкреслив, що забезпечення потреб країни зерном і продуктами переробки є «головним завданням і головним пріоритетом» Компартії.

Зазначається, що Китай вкрай занепокоєний власною продовольчою безпекою, оскільки пандемія COVID-19 продовжує порушувати ланцюги постачання продуктів харчування та логістику по всьому світу.

КНР збільшує імпорт зерна у поточному сезоні задля забезпечення продовольчого споживання і виробництва достатньої кількості кормів для зростаючого тваринницького сектору. Раніше повідомлялося, що Китай у поточному сезоні завдяки активному імпорту накопичив більше половини світових запасів пшениці, кукурудзи і рису, що стало одним з чинників зростання світових цін на зерно.

Перегляди: 5