Головна Новини Світові ринки Створена технологія зберігання молока свіжим протягом 60 днів

Створена технологія зберігання молока свіжим протягом 60 днів

молоко

Австралійська компанія Naturo винайшла процес збереження натурального молока свіжим протягом 60 днів та очікує, що в березні цього року її молоко продаватиметься в супермаркетах.

Про це інформує Dairy Global, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Kurkul.

Нещодавно федеральний уряд Австралії надав Naturo грант у розмірі $1 млн. Компанія планує використати ці кошти для завершення робіт на пілотному заводі у Квінсленді, де будуть створені перші партії молока. Частина коштів піде на будівництво повномасштабного заводу в Тасманії.

«Цей продукт, без сумніву, сприятиме зростанню як внутрішнього ринку, так і міжнародних ринків свіжого молока. Адже є багато країн, які мають обмежений доступ до свіжого молока», — зазначила міністр промисловості, науки і технологій Австралії Карен Ендрюс.

Також, за її словами, продаж молока з 60-денним терміном придатності стане великою підтримкою і для жителів віддалених населених пунктів Австралії. Галузевий регулювальний орган Dairy Food Safety Victoria схвалив технологію як здорову та безпечну.

«Технологія Naturo не передбачає використання добавок або консервантів і зберігає первісну поживну цінність молока. Для збереження свіжості натурального молока відбувається у багатоступеневому процесі, не пов’язаному з теплом, — як це робиться за пастеризації», — уточнив засновник Naturo Джефф Гастінгс.

Зазначається, що молоко Naturo зберігає вищий уміст вітамінів В2 і В12, незамінних вітамінів для дітей, і повністю зберігає ферменти, критично важливі для функціонування печінки й розвитку кісток, які в іншому випадку були б знищені пастеризацією.

За словами Джеффа Гастінгса, Naturo хоче надати молочним фермерам доступ до добре продуманої технології і, таким чином, до експортних ринків.

Перегляди: 1