Головна Агрометеорологія Сильні посухи можуть стати нормою в ЄС до 2050 року

Сильні посухи можуть стати нормою в ЄС до 2050 року

Засуха, яку переживає Європа, може стати нормою до середини століття, якщо не будуть швидко реалізовані ефективні транскордонні заходи щодо пом’якшення наслідків зміни клімату, заявили в середу депутати Європарламенту, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Euronews.

Повторювані і сильні посухи матимуть значний вплив на велику кількість видів економічної діяльності, включаючи сільське господарство, транспорт, енергетику та охорону здоров’я. Комітет Європейського парламенту з питань навколишнього середовища, охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів (ENVI) отримав таку доповідь від експертів.

Андреа Тореті з Європейської спостережної служби посухи повідомив членам ENVI, що, за оцінкою агентства, екстремальні явища, які Європа пережила минулого літа, “можуть стати нормою” до 2050 року, “якщо не будуть вжиті ефективні заходи щодо пом’якшення наслідків зміни клімату”.

“Ці події будуть вражати Європу майже щороку”, – додав він.

Засуха, яку зараз переживає Європа, вважається найгіршою за останні 500 років: 64% території континенту перебуває в умовах посухи, хоча і різною мірою.

Перегляди: 2