Головна Рослинництво Зернові Туреччина провела тендери на закупівлю ячменю і соняшникової олії

Туреччина провела тендери на закупівлю ячменю і соняшникової олії

Турецька державна рада по зерну (TMO) провела у вівторок, 23 листопада, міжнародні тендери, на яких, за попередніми даними закупила близько 370 тис. тонн фуражного ячменю й 6 тис. тонн сирої соняшникової олії. Про це з посиланням на трейдерів повідомило агентство Reuter, передає «ПроАгро Груп».

Зокрема, ячмінь був закуплений 13 партіями обсягом від 10 до 50 тис. тонн. Частина цих партій вже експортована і перебуває на складах в країні, решта має бути поставлена 3 по 28 січня до кількох турецьких портів.

Ціни закупівлі ячменю з поставкою становили 349,70-358 $/тонна на базисі C&F. При цьому на попередньому тендері, який відбувся місяць тому, ТМО закупила 235 тис. тонн фуражного ячменю за середньою ціною 330 $/тонна C&F.

Своєю чергою, сира соняшникова олія була закуплена на тендері за ціною 1471 $/тонна C&F. Вона має бути поставлена до турецького порту Текірдаг у період з 1 по 20 грудня.

Наразі не повідомляються країни походження ячменю і олії, які перемогли на тендерах, однак Україна поточного сезону є провідним експортером цих товарів до Туреччини. Крім того, підсумки турецьких тендерів є фактором утворення поточних цін пропозиції українського зерна й продуктів переробки на експортних базисах.

Перегляди: 3