Головна Економіка і аграрна політика ЄС оцінив результати Спільної сільськогосподарської політики

ЄС оцінив результати Спільної сільськогосподарської політики

поле

Європейська комісія опублікувала аналіз Спільної сільськогосподарської політики 2014-2020 років, в якому відзначені основні зміни, що відбулися в сільськогосподарському секторі ЄС в результаті ССП за цей період.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Agriland.

В огляді комісії говориться, що ССП в цілому допомогла підтримати і стабілізувати доходи фермерів в даний період, а ринкові заходи допомогли обмежити волатильність внутрішніх цін на більшість сільськогосподарських продуктів і сприяли відновленню цін в секторах, постраждалих від кризи ринку.

Число бенефіціарів в рамках ССП на 2014-2020 роки досягло шести мільйонів. 20% бенефіціарів отримують 80% прямих виплат, але це співвідношення в основному відображає розподіл (а в деяких державах-членах – концентрацію) земельної власності.

Більшість великих бенефіціарів в ЄС є сімейними фермерськими господарствами площею від 20 га до 100 га і отримують понад 7 500 євро. Близько половини всіх бенефіціарів – дуже дрібні ферми площею менше 5 га.

За даними комісії, ССП на 2014-2020 роки призвела до значного перерозподілу прямих виплат на користь дрібніших фермерів і в райони, що стикаються з природними обмеженнями.

Перегляди: 9