Головна Війна проти України ЄС запропонував скасувати всі діючі мита і квоти на український імпорт

ЄС запропонував скасувати всі діючі мита і квоти на український імпорт

Європейський Союз запропонував тимчасово скасувати всі діючі митні тарифи та квоти на український експорт, щоб підтримати економіку країни, яка постраждала від війни.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агентства Bloomberg.

Пропозиція стосується тимчасового скасування тарифів і квот на сталь, промислові товари та сільськогосподарську продукцію, які наразі не охоплюються торговельною угодою ЄС з Україною.

«ЄС ніколи раніше не вживав таких безпрецедентних за своїм масштабом заходів з лібералізації торгівлі: надання Україні нульових тарифів, нульових квот на доступ до ринку ЄС. З початку російської агресії для Євросоюзу стала пріоритетом важливість підтримки економіки України», – написав сьогодні у своєму Твіттері глава ЄС з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс .

Зазначається, що Угода про вільну торгівлю Україна та ЄС з 2016 року усунула більшість торговельних бар’єрів між ними. Згідно з цими домовленостями, деякі тарифи та квоти на декілька категорій товарів з часом мають бути припинені або виключені з угоди. Зараз ЄС пропонує тимчасово зняти ці обмеження.

Пропозицію мають узгодити всі 27 країн-членів і Європейський парламент, перш ніж вона набуде чинності. Раніше цього тижня Велика Британія оголосила про зниження мит на всі товари з України до нуля.

Залізо, сталь та сільськогосподарська продукція є одними з основних товарів українського експорту до ЄС. За даними Світового банку, економіка України скоротиться більш ніж на 40% через війну, особливо через те, що Росія блокує порти країни.

Перегляди: 5