Комбикорма. Качество и эффективность 2018

Аграрная конференция

КОМБИКОРМА. КАЧЕСТВО И ЭФФЕКТИВНОСТЬ

О конференции

14 серпня 2018 року компанія “ПроАгро Груп” провела аграрну конференцію “Комбікорма. Якість та ефективність”, яка зібрала спікерів-практиків профільних виробників, покупців комбікормів, представників спеціалізованих лабораторій та виробників обладнання та програмного забезпечення, наукових спеціалістів та фахівців даного направлення.

В ході виступів спікери обговорювали питання стосовно ефективності виробництва і споживання комбікормів, зупинялися над питаннями забезпечення їх якості, роз’яснювали законодавчі нормативи та можливості їхньої відповідності на практиці. І звісно ж не оминули питання залучення нових технологій у цю сферу діяльності.

Зокрема, у ході конференції, слухачі дізналися про користь ферментації продуктів, в чому перевага соєвого та рапсового шрота, який пройшов ферментацію. Адже це технології сучасного світу, на які виділяються чималі кошти європейських профільних організацій та спільнот.

Також цікавою виявилася і практична експозиція у вигляді привезеної українсько-шведською компанією SOC TRADE технологічного обладнання. Гості мали можливість побачити як вона працює і на що здатна, і отримували консультацію як з нею працювати.

Варто окремо зупинитися на виступі спікера другого блоку Ярослава Бардіна, директора НПО “Укрсорго”, який представив тему “Комбікорм з сорго для годування сільськогосподарських тварин”. Почав свій виступ із запитання: сорго чи кукурудза? Що виграють тваринники, якщо замінять кукурудзу на сорго? Пригадали про торговельну війну США з Китаєм і про те місце, яке в цьому конфлікті може зайняти Україна. Виявляється, що сорго може стати справжньою знахідкою для засушливих Південних регіонів. Наприкінці свого емоційного виступу спікер запросив усіх присутніх до себе на поле.

Одна із найважливіших тез заходу була озвучена Леонідом Подобєдом, доктором с/г наук, професором Інституту Твариноведення НААН. “Населення землі невпинно зростає! Чи зможуть наші нащадки вже через 50 років дозволити собі споживати молоко, яйця, м’ясо? Адже то будуть часи, коли людина почне конкурувати з тваринами за їжу. Курка, свиня, корова – вони всі також споживають зерно. При цьому посівні площі скорочуються, а потреби лише зростають. Виграє лише той, хто зможе бути ефективним” – висловився він.

Окремим блоком було винесено тему – “Робота над якістю та безпекою комбікормів“. В ньому поговорили про раціональне годування, про премікси, БМВД та готові корми для с/г тварин.Окремо поговорили про спеціальний премікс. Це розроблений під певний набір сировини, який доступний клієнту в залежності від сезону чи виду його діяльності. Він чудово підходить для годівлі бройлерів з максимальним використанням пшениці. Він цінний тим, що має у своєму вмісті збалансовані амінокислоти, ензими, біосорбенти, біоемульгатори. В цьому ж блоці затронули питання про те як зберегти свою продукцію при зберіганні, і що насправді її зникає значно більше ніж як прийнято вважати в діапазоні 10 відсотків. Подекуди ця цифра сягає 30 відсотків. Такі збитки варті того, щоб приділити свою увагу вивченню питання як вберегтися від підроблених препартів та хімікатів, якими кишить на разі український ринок.

Після завершення конференції деякі учасники аграрної конференції ще довго не покидали зал, задавали спікерам свої запитання та отримували на них відповіді.

ПроАгро Груп” вдячні усім залученим до цього заходу спікерам, модераторам, учасникам, партнерам та гостям конференції “Комбікорма. Якість та ефективність” та запрошуємо Вас приєднуватися Вас на наступні наші заходи!

Новости мероприятия

14 августа 2018 г. в Киеве пройдет конференция “Комбикорма. Качество и эффективность”, организованная компанией “ПроАгро Груп”

Аграрна конференція “Комбікорма. Якість та ефективність”

Аграрна конференція Комбікорма. Якість та ефективність. Блок III “Робота над якістю та безпечністю комбікормів”

Аграрна конференція Комбікорма. Якість та ефективність. Блок II “Інновації та технології в кормовиробництві”

Аграрна конференція Комбікорма. Якість та ефективність. Блок I “Ефективність і контроль виробника і споживача кормів”

Универсальность премиксов – это маркетинговый ход производителей”, – считает Сергей Савчук главный технолог ТМ Kormil

“Переход животноводческих хозяйств на ферментированные рапсовые и соевые шрота приведет к отказу от антибиотиков и увеличит производственные показатели”, – Борис Скиба, директор “Европейский Протеин Украина”

Производство комбикормов в Украине: реалии и перспективы