Комбикорма. Качество и эффективность 2018

Аграрная конференция

КОМБИКОРМА. КАЧЕСТВО И ЭФФЕКТИВНОСТЬ

Аграрна конференція Комбікорма. Якість та ефективність. Блок III “Робота над якістю та безпечністю комбікормів”

Після обіду на балконі з виглядом на головну площу країни розпочався завершальний блок конференції. Його модератор Марія Колесник, заступник директора ПроАгро презентувала його тему – “Робота над якістю та безпекою комбікормів“. Важливість цієї теми важко переоцінити, тому приготувались уважно слухати першого спікера Сергія Савчука, головного технолога компанії ТМ KORMIL, яка має більш як десятирічний досвід виробництва преміксів, БМВД та готових кормів для с/г тварин.Він розкривав темуРаціональне годування. Управління собівартістю комбікормів”. Використання спеціальних преміксів. Представляючи свою компанію, Сергій Савчук розповів, що вони запустили власний завод з виробництва унікальної білкової сировини Herbal Soya. А вся сировина та готова продукція проходить лабораторний контроль якості. Окремо спікер зупинився на тому, що розповів про продукт їхньої компанії – спеціальний премікс. Це розроблений під певний набір сировини, який доступний клієнту в залежності від сезону чи виду його діяльності. Він чудово підходить для годівлі бройлерів з максимальним використанням пшениці. В них збалансовано амінокислоти, ензими, біосорбенти, біоемульгатори. Питання з залу не відпускали спікера від трибуни. Та за регламентом часу модератор була змушена передати слово наступному спікеру Сергію Кривидонову з Української пест контроль асоціації; глобальної пест менеджмент коаліції. Він теж почав свою доповідь із запитань: “Ви вважаєте, що при зберіганні зерна та круп втрачається лише 10 відсотків? Ні! Насправді ця цифра сягає 25-30 відсотків”. Також було затронуто питання отримання офіційних дозволів на проведення заходів захисту від шкідників та гризунів. Що стосується якості препаратів та хімікатів, теж важливе запитання. Як вберегтися підробок, якими кишить український ринок? Також спікер закликав об’єднатися, можливо, заручитися підтримкою від США і створити умови для України для повноправного входження в глобальну коаліцію Міжнародних організацій на рівноправних умовах. Модератор блоку підтримала дискусію після його виступу та запросила до слова останнього спікера блоку та конференції в цілому Руслана Яницького, директора ЧП Крамар– виробника високоякісних збалансованих кормів. Із залу пролунало багато запитань до нього щодо нормативів ГОСТ та ДСТУ. Спікер відповів, що у нас дійсно спостерігається деяка колізія у цьому питанні. Дійсно є нормативи, якими ми маємо керуватися, але якщо їх дотримуватися, то у нас буде невизначена якість продукції. “Я звернув увагу що деякі норми та ДСТУ недостатньо адекватно можуть оцінити якість, або мають методику визначення якості, яку досить важко застосувати. Тому позиція щодо дотримання норм є дещо розмитою. Та для нас головне, щоб користь отримував споживач” – узагальнив спікер.

Перед дискусією цього блоку модератор вислухала комплімент у свою адресу щодо своєї професійності від присутніх, і прийняла участь у завершальних обговореннях. Заключне слово підхопив Олег Клименко, керуючий партнер групи компаній ProAgro, усім подякував за участь у конференції та запросив приєднуватись на подальші заходи.

Новости мероприятия

14 августа 2018 г. в Киеве пройдет конференция “Комбикорма. Качество и эффективность”, организованная компанией “ПроАгро Груп”

Аграрна конференція “Комбікорма. Якість та ефективність”

Аграрна конференція Комбікорма. Якість та ефективність. Блок III “Робота над якістю та безпечністю комбікормів”

Аграрна конференція Комбікорма. Якість та ефективність. Блок II “Інновації та технології в кормовиробництві”

Аграрна конференція Комбікорма. Якість та ефективність. Блок I “Ефективність і контроль виробника і споживача кормів”

Универсальность премиксов – это маркетинговый ход производителей”, – считает Сергей Савчук главный технолог ТМ Kormil

“Переход животноводческих хозяйств на ферментированные рапсовые и соевые шрота приведет к отказу от антибиотиков и увеличит производственные показатели”, – Борис Скиба, директор “Европейский Протеин Украина”

Производство комбикормов в Украине: реалии и перспективы