Головна Агрохімія В Україні немає дефіциту мінеральних добрив

В Україні немає дефіциту мінеральних добрив

В Україні станом на початок 2022 року не спостерігається дефіциту мінеральних добрив. Більше того –  на початок року фізична наявність добрив в країні є значно вищою, ніж на початок минулого року.

Про це стало відомо під час наради з питань ситуації на ринку мінеральних добрив в Мінагрополітики, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Всеукраїнської Аграрної Ради.

Зазначається, що знижені поставки вітчизняних виробників компенсуються імпортними поставками, які на початок поточного сезону зросли втричі в порівнянні з минулим періодом. Так, по деяких видах мінеральних добрив, зокрема, аміачної селітри та карбаміду показник імпорту зріс до 50%.

Разом з тим через подорожчання добрив, спричинене стрибком ціни на газ, прогнозується зниження кількості їх внесення у ґрунт. Так, показник скорочення споживання прогнозують на рівні -9% від ємності ринку сезону. В основу даного показника лягло опитування, проведене агроасоціаціями серед своїх учасників.

Як повідомлялося, світові ціни на мінеральні добрива після досягнення пікових значень у листопаді – грудні 2021 року почали поступово знижуватися. Однак в Україні середні ціни на них майже не змінилися, а на карбамід та КАС навіть виросли, через скорочення пропозицій у нижньому ціновому коридорі і девальвацію гривні.

Перегляди: 5