Головна Війна проти України Збитки агросектору Донеччини внаслідок війни перевищили 5 млрд. гривень

Збитки агросектору Донеччини внаслідок війни перевищили 5 млрд. гривень

512 аграрних підприємств продовжують працювати у прифронтових районах Донецької області станом на початок липня. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку Донецької ОДА.  

У департаменті зазначили, що найскладніші проблеми фермерів Донеччини – це безпекові питання, пов’язані з ризиками для життя та здоров’я працівників. Частину земель не обробляють через близькість до лінії зіткнення, це – так звана «сіра зона». Заміновані майже всі землі деокупованих громад.

Попередньо обраховані збитки в сільському господарстві регіону вже перевищують 5 млрд. гривень. Найбільше постраждало рослинництво, де втрати – понад 3 млрд. гривень, і тваринництво – 1,1 млрд. гривень.

«Цьогоріч аграріїв Донеччини спіткала ще одна біда – травневі заморозки. Через це в області загинули або значно пошкоджені 23 тис. га посівів. Основна проблема тепер – логістика. Через воєнні дії в регіоні немає хлібоприймальних пунктів, найближчі – на Дніпропетровщині», – додали в агродепартаменті.

Перегляди: 208