Головна Рослинництво Зернові Високі світові ціни стимулюють зерновий експорт з Аргентини

Високі світові ціни стимулюють зерновий експорт з Аргентини

Скориставшись високими цінами на зерно, Аргентина у 2021 році експортувала зернових, олійних та продуктів їх переробки на $32,8 млрд., що є рекордною сумою прибутку країни  від початку поточного століття.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

Лише у грудні минулого року агросектор країни експортував зерна та деривативів на суму $2,68 млрд., зазначається у звіті CIARA-CEC.

Аргентина є провідним світовим постачальником соєвого борошна та кормів для худоби, зокрема свиней і птиці, на ринки Європи та Південно-Східної Азії. Також країна експортує одні з найбільших обсягів кукурудзи, пшениці та сирих соєвих бобів. Експортна виручка від агросектору є ключовим джерелом доходу для Аргентини.

Разом з тим протягом року зерновиробництво в країні страждало від  посушливої погоди, яка зашкодила посівам. А низький рівень води на річці Парана, головному транспортному маршруті країни, становив труднощі для зернових вантажних кораблів.

При цьому, як повідомлялося раніше, прагнучи запобігти дефіциту зерна на внутрішньому ринку і стримати зростання цін на продовольство, уряд Аргентини минулого місяця оголосив про введення квот на експорт основних зернових культур у 2021/22 МР. Зокрема, експорт кукурудзи буде обмежений 41,6 млн тонн, а поставки пшениці – 12,5 млн. тонн.

Перегляди: 4