Головна Новини Світові ринки Індекс цін ФАО знижується 11 місяців поспіль

Індекс цін ФАО знижується 11 місяців поспіль

За даними, представленими Продовольчою та сільськогосподарською організацією Об’єднаних Націй (ФАО), у лютому базове значення індексу світових цін на продовольчі товари дещо скоротилося і, таким чином, тенденція до його зниження триває вже одинадцятий місяць поспіль.

Як повідомляє «ПроАгро Груп», середнє значення індексу продовольчих цін ФАО у лютому становило 129,8 пункту, що на 0,6% нижче порівняно з січневим значенням та на 18,7% нижче порівняно з піковим значенням, досягнутим у березні 2022 року. Зниження значення цього індексу, який дозволяє щомісяця відстежувати коливання світових цін на найбільш ходові продовольчі товари, зумовлено падінням котирувань на олії та молочну продукцію на тлі різкого зростання цін на цукор.

Зокрема, значення індексу цін на зернові практично не змінилося порівняно із січнем, так саме як і на м’ясо. Значення індексу цін на рослинні олії знизилося на 3,2%, а на молочну продукцію – скоротилося на 2,7%.

Єдиний індекс цін, який виріс минулого тижня – на цукор, він збільшився на 6,9% порівняно з січнем, досягнувши найвищого рівня за шість років.

Перегляди: 6