Головна Новини «Контінентал» запускає товарне виробництво нового сорту картоплі

«Контінентал» запускає товарне виробництво нового сорту картоплі

Одна з найбільших агропромислових компаній України «Контінентал Фармерз Груп» продовжує розширювати картопляний напрям. Поточного року компанія запустить товарне виробництво нового сорту картоплі — Фонтане, яка підходить для приготування картоплі фрі, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис агровиробника у Facebook.

У «Контінентал» почали вирощувати цей сорт ще минулого року для отримання першої репродукції, яку використають як насіннєвий матеріал у сезоні-2022. Цього року під картоплю сорту Фонтане буде відведено 228 га.

Особливість сорту — високий вміст сухих речовин, а саме крохмалю. Це дозволяє сформувати якісний кінцевий продукт — палички фрі. Картопля цього сорту велика, калібр бульб перевищує 50 мм у поперечному перерізі. Вони мають видовжену овальну форму, що також важливо для формування палички фрі.

Заазначається, що «Контінентал» стане одним із перших виробників, які вирощують сорт Фонтане у виробничих масштабах. Головне завдання, яке ставить перед собою компанія цього сезону, — відпрацювати технологію вирощування та сформувати товарний запас насіння.

«Сорт Фонтане доволі універсальний, його можна використовувати як столовий, для виробництва крохмалю й чипсів. Але насамперед він підходить для приготування картоплі фрі», — зазначив керівник кластера «Картопля» компанії  Орест Кравчук.

Перегляди: 5