Головна Новини Надзвичайна подія На Київщині зареєстровано новий випадок АЧС

На Київщині зареєстровано новий випадок АЧС

У Білій Церкві на Київщині виявлено труп свині, уражений вірусом африканської чуми свиней (АЧС), повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Труп тварини знайдено в лісопосадці. З 1 листопада запроваджено карантин. Зоною захисту визначено територію Бiлої Цepкви, що обмеженуз північного сходу трасою Київ – Одеса; з північного заходу – вул. Київською до кільцевого перехрестя з вул. Осипенко, вул. Ярослава Мудрого, Сквирським шосе; з південного сходу – залізничними коліями сполучення Фастів – Миронівка до траси Київ – Одеса.

До зони нагляду потрапили мисливські угіддя Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки», ТОВ «Томилівська Дача», дендропарк «Олександрія», свиногосподарства ТОВ «Еліта» (смт Терезине), ТДВ «Терезине» (село Піщана), ТОВ АФ «Глушки» (село Глушки), ТОВ «Острійківське» (село Острійки), ТОВ «Земля Томилівська», ФГ «Томилівське» (село Томилівка), СФГ «Колосок» (село Коженики), а також населені пункти Білоцерківського району з прилеглими до них територіями:

Наразі вживаються необхідні заходи щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації АЧС.

Перегляди: 8